Maak kennis met mede-initiatiefnemer van Vrijplaats X, Jaron! "Gek genoeg begon in wezen het bouwbedrijf door voor het eerst in mijn leven een flinke klus aan huis te beginnen. Nadat de tuin af was belde ik Pepijn dat ik het wel lekker vond om zwaar werk te doen en of ik een keer mee kon naar een bouwklus. We kwamen erachter we veel dezelfde ideeën hebben over de samenleving en besloten hier iets actief mee te doen, zo ontstond Vrijplaats X" (Jaron). 

 

"Het bouwbedrijf kan je eigenlijk zien als ons middel om het ideaal dat wij nastreven te verwezenlijken. We willen circulair bouwen en vinden het bijvoorbeeld belangrijk dat werk niet alleen gaat over geld verdienen en efficientie, maar ook over persoonlijke groei, menselijk contact en elkaar helpen. Daarom werken we niet alleen met professionele vakkundigen maar bijvoorbeeld ook met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ik ben ervan overtuigd dat beiden iets van elkaar kunnen leren en dit het team versterkt" (Jaron).

"Vrijplaats X is eigenlijk een bundeling van alles wat ik tot nu toe gedaan heb en waar ik voor sta" (Jaron). Met een achtergrond als bedrijfskundige heeft Jaron in het verleden veel IT projecten gemanaged. Daarnaast heeft hij les gegeven op Knowmads Business School Amsterdam en is hij gespecialiseerd in het geven van familieopstellingen (een vorm van psychotherapie). Sinds kort is hij naast aannemer van Vrijplaats X ook interim-directeur van MijnStadstuin: een innovatief stadslandbouwproject in de Tuinen van West. 

Jarons is bij Vrijplaats X verantwoordelijk voor alle financieen, zoals het opstellen van begrotingen en het bijhouden van uitgaven. Daarnaast waarborgt hij de planning en stuurt het team aan.

Aannemer Jaron Reisman